Websitet anvender cookies til analyseformål og tilpasset indhold.

Kognitiv Terapi Center Aarhus

Indlæg af psykolog Lisbeth Jørgensen og psykolog Christina Schlander.

Ny bog: Kognitiv terapi med børn, unge og familier.  

 

Udgivelse fra Hans Reitzel d. 15. marts 2018

Kognitiv terapi med børn, unge og familier

  • Ny bog redigeret af Lisbeth Jørgensen og Christina Schlander
 

http://hansreitzel.dk/Psykologi/Kognitiv-adfærdsterapi-med-børn-unge-og-familier/9788741267289

 

 

 

Gennem de seneste 1 ½ år har vi i centeret været i gang med at arbejde på denne bog om kognitiv terapi med børn, unge og familier, som vi mener i høj grad mangler på bogreolen hos mange behandlere.

Både Christina og jeg er meget optaget af, hvordan vi kan praktisere kognitiv adfærdsterapi med børn og unge på måder, hvor det er tilpasset det enkelte barns forståelse af verden, dets kognitive niveau og emotionelle formåen. Vi tilstræber i vores daglige arbejde i høj grad at inddrage barnets forældre i behandlingen og i nogle tilfælde at arbejde indirekte med barnet ved at have forældrene i terapi.

Vi har i klinikken ofte samtaler om, hvordan vi bedst møder børnene i børnehøjde ved hjælp af tegninger, billedmaterialer, analogier, dukker, klistermærker m.m. Vi har gennem længere tid begge arbejdet med at tilrette gængse arbejdsark fra kognitiv terapi, så de henvender sig mere til børn – bl.a. gennem tilføjelse af billeder, symboler og fjernelse af unødvendig tekst eller fagudtryk på arkene.

I efteråret 2016 indgik vi samarbejde med en række forfattere om at få beskrevet, hvordan man i teori og praksis laver kognitiv terapi med børn, unge og familier. Bogen indeholder 14 kapitler, som beskæftiger sig med kognitiv behandling af og tilgange til forskellige problemstillinger, som kan ses hos børn og unge.

Vi ønsker at rette en stor tak til forfatterne, som har bidraget til, at bogen er blevet til virkelighed. Vi ved, at det har kostet mange arbejdstimer. Følgende forfattere har bidraget til bogen:

Kristian Bech Arendt

Ea Carøe

Mette Elmose

Hjalti Jónsson

Karen Hansen Kallesøe

Christina Magni Kjerholt

Anne-Mette Lange

Annette Walsted Lauridsen

Judith Becker Nissen

Maiken Pontoppidan

Charlotte Ulrikka Rask

Christian A. Steward-Ferrer

Merete Juul Sørensen

Per Hove Thomsen

Ditte Lammers Vernal

Der skal også lyde en tak til Nicole Rosenberg for forord samt gennemlæsning og kommentarer til kapitel 1.

Det er vores håb, at bogen vil kunne motivere nye behandlere til at gå i gang med at udforske det kognitive arbejde med børn og unge, og at de som i forvejen anvender metoden vil kunne finde inspiration til deres videre arbejde.