Arbejdsskemaer Compassionfokuseret Terapi
Websitet anvender cookies til analyseformål og tilpasset indhold.

 

Compassionfokuseret terapi - en vej til større tilfredshed.jpg

Compassionfokuseret terapi - en vej til større tilfredshed

Forfatter: Christina Schlander

Beskrivelse: Compassion er en særlig form for medfølelse, der påvirker vores sind, hjerne, krop og generelle trivsel. Den er et vigtigt middel til at regulere og balancere vores følelsessystemer, omskiftelige sind og forhold til andre mennesker. Den gør det muligt for os at være i besværlige situationer på en konstruktiv måde, at engagere os og at vide og gøre præcis, hvad der er behov for i en given situation, så lidelsen afhjælpes.

Compassionfokuseret terapi er effektiv over for mennesker, som har været udsat for omsorgssvigt, et stort forventningspres eller kritik fra deres primære omsorgspersoner. Den er særligt rettet mod at facilitere selv-medfølelse og egenomsorg hos mennesker, der har tendens til at opleve skam og selvkritik, og som belastes af reaktioner fra det urgamle trusselssystem: angst og vrede. Terapien skaber balance mellem vores grundlæggende emotionsreguleringssystemer, så vi kan være til stede med tilfredshed.

Med illustrative cases præsenterer bogen dels teorien bag compassionfokuseret terapi, dels et terapeutisk forløb i 30 faser, der udvikler klientens evne til compassion. Til forløbet hører 37 arbejdsark.

Compassionfokuseret terapi - en vej til større tilfredshed. Akademisk Forlag.

Arbejdsskemaer fra bogen: "Compassionfokuseret terapi - en vej til større tilfredshed."

Forfatter: Christina Schlander

Arbejdsskemaerne kan findes i vores Google Drev mappe her: Compassion arbejdsskamaer.