Kognitiv Terapi Center Aarhus - Forside
Websitet anvender cookies til analyseformål og tilpasset indhold.

Velkommen til Kognitiv Terapi Center Århus

 

Administrationen holder ferielukket i juli 2021. 

Al supervision og kursusaktivitet kan omlægges til at foregå online for enten hele holdet eller som hybridundervisning. Kontakt os hvis du er i tvivl. 
Oversigten over vores kurser og uddannelser kan du finde øverst på denne side under fanen: Uddannelse, kurser og supervision. 

En del af vores kurser og uddannelser er indenfor Compassionfokuseret Terapi. Læs mere Center for Compassionfokuseret Terapi.

Vi har i øjeblikket ventetid: børn, unge, voksne og familier. Ring venligst på 29926020 eller send en mail: center@kognitiv.dk

OBS. vedr. lægehenvisninger: ventelisten er desværre pt. lukket. 

 

Nyhedsbrev august 2020Møllestien.jpg

Centret er nu atter i fuld gang efter sommerpausen.

Foråret var naturligvis præget af Covid-19 og alle vores kurser og uddannelser har derfor siden marts været afviklet online.

Med stor forståelse og velvilje fra både kursister og undervisere, er det heldigvis gået rigtig godt.

Vores kurser og uddannelser i august har vi også valgt at afholde online, men ser frem til forhåbentlig derefter atter at kunne invitere kursister ind i huset.

 

Center for Compassionfokuseret Terapi

Vi arbejder på at få vores Center for Compassionfokuseret Terapi,

Vestergade 48K, Århus C klar, og glæder os meget til at kunne indvie det til september, hvor vi har planlagt en spændende workhop (se længere nede)

Vores mission er at udbrede kendskabet til compassionfokuseret terapi (CFT), der er udviklet af professor Paul Gilbert og at bidrage med viden og tilfører færdigheder, der øger balance i livet.

Vi tilbyder både behandling med afsæt i compassionfokuseret terapi (CFT), og udbyder kortere og længerevarende uddannelser i compassionfokuseret terapi til flere faggrupper.

Centret er knyttet tæt til (og deler administration med), Kognitivt Terapi Center, Århus.

Der er en ny hjemmeside undervejs for både Center for Compassionfokuseret Terapi og for Kognitivt Terapi Center.

 

Kurser og uddannelse

Her kan du læse om et udsnit af vores kurser og uddannelser, herunder flere om compassion som kommer til at foregå i vores nye Center.

 

Den første workshop, der afholde på Center for Compassionfokuseret Terapi er allerede 14. september 2020: Hvem kan sejle foruden vind?

-Et praktisk, teoretisk og metodisk kursus om åndedrættet. Åndedrættet har en enorm påvirkning på vores fysiske og mentale velbefindende. Du lærer at bruge åndedrættet som metode til at fokusere din opmærksomhed og få ro i kroppen og sindet. Kurset kræver ingen særlige forudsætninger. Alle kan deltage.

Du kan læse mere om og tilmelde dig her: Hvem kan sejle foruden vind? September 2020

 

”Den lumske hjerne” - Neurologisk grundlag for CFT 26. oktober 2020

1 dags workshop hvor vi stiller skarpt på det neuropsykologiske grundlag, som CFT hviler på.

Få en bedre forståelse af de hjerneprocesser, der ligger bag CFT og det neurologiske grundlag for CFT.

På workshoppen vil der skabes forståelse for hvordan kognitionen i hjernen påvirker evnen til selvregulering.

Der gives konkrete ideer og forslag til hvordan man kan psykoedukere om CFT og kognition. Desuden vil der være fokus på hvordan CFT metoder kan anvendes under hensyntagen til eventuelle kognitive vanskeligheder eller udfordringer.

Du kan læse mere om og tilmelde dig her: ”Den lumske hjerne” CFT 26. oktober 2020

Naturlige og komplicerede sorgreaktioner ved tab hos voksne. 30. november og 1. december 2020

Formålet med dette kursus er, at du tilegner dig teoretisk og empirisk viden om naturlige og komplicerede sorgreaktioner ved tab hos voksne med henblik på identificering af komplicerede sorgreaktioner og efterfølgende intervention. Herunder differentiel diagnostik bl.a. i forhold til PTSD, andre stresstilstande og depression. Kurset er tidligere godkendt hos DP under tværgående modul.

Du kan læse mere om og tilmelde dig her: Sorgreaktioner ved tab hos voksne. 30. november og 1. december 2020

 

Compassionfokuseret terapi (CFT) for tværprofessionelle, 5 dage i efteråret:

Vi har haft flere forespørgsler på vores 5 dags CFT-kursus for tværfagligt personale, da vores netop afsluttede hold var fuldt booket. Vi har planlagt datoerne for det næste hold, som du kan læse mere om og tilmelde dig her: CFT 30 timer for tværfagligt personale opstart november 2020

 

Kursus i terapeutisk behandling af kroniske tics lidelser 1. oktober 2020

Målgruppe: Psykologer, læger og professionelle, der arbejder med børn, unge og voksne med tics lidelser. Det er en fordel med lidt viden og erfaring i at udøve kognitiv adfærdsterapi. Kursus i terapeutisk behandling af kronisk tics lidelser ved overlæge Judith Nissen. Læs mere og tilmeld dig her: kursus i Tics Lidelser

 

Kognitiv adfærdsterapi (B&U området) 2 årig uddannelse 2020/21 opstart september 2020. Her er få ledige pladser!

Som en del af specialiseringsmodulet udbyder vi godkendt 2 årige uddannelse i kognitiv adfærdsterapi på B&U området. På uddannelsen introduceres du primært til 2. generations kognitiv adfærdsterapi dog med tilføjelser af både ACT (Acceptance and Commitment Therapy) og CFT (Compassion Focused Therapy).

Du kan læse mere om og tilmelde dig her: Kognitiv adfærdsterapi (B&U området) september 2020

 

Læs om alle vores kurser og uddannelser her på siden: Kurser og uddannelser KTC og CFT

Læs mere…