Vores profil
Websitet anvender cookies til analyseformål og tilpasset indhold.

Kognitiv Terapi Center Århus

Den 3. januar 2000 åbnede Kognitiv Terapi Center Århus med det formål, at videreudvikle praktisk anvendelse af kognitive adfærdsterapeutiske metoder til behandling. Vores grundide er at hjælpe mennesker og sikre god behandling, dette på et videnskabeligt grundlag. 

Centret har et omfattende program for uddannelse af personale i sundhedssektoren (læger, psykologer, plejepersonale, m.v.) og socialsektoren.

Uddannelsesprogrammet er suppleret med supervision for professionelle, psykologer, læger og andre personalegrupper. Herudover tilbydes terapi individuelt eller i grupper, for mennesker, som ønsker at bearbejde problemer med depression, angst m.v.

Centrets grundlæggere har været drivende kræfter i forbindelse med indførelse og udvikling af de kognitive metoder i sundheds- og socialsektoren i Danmark. 
Kognitiv Terapi Center Århus består af en behandlingsafdeling for privatpersoner og en kursusafdeling for professionelle behandlere. Centret ledes af psykolog Christina Schlander.

Vi er beliggende i Aarhus midtby, men var de første mange år beliggende i Risskov. Centret har Monica Trærup, Karsten Abel, Lisbeth Jørgensen, Kristian Bech Arendt, Hjalti Jónsson og Tina Krog tilknyttet, som selvstændige psykologer. I vores sekretariat har vi Helle Kvist ansat.  

Vi tilbyder behandling, undervisning, træning og supervision på et kognitivt adfærdsterapeutisk grundlag. Vi har alle en grundig terapeutisk træning og er erfarne undervisere. Vores tilgang er kognitiv-integrativ, hvilket betyder, at vi konstant holder os ajour med og integrerer nye vidensbaserede metoder i vores behandling og kursustilrettelæggelse.

Nøglebegreber i centret er kvalitet og respekt

Vi lægger vægt på anvendelse af videnskabeligt baserede metoder i såvel behandling, som undervisning og foretager løbende evaluering heraf mhp at videreudvikle, forbedre og præcisere metoderne. Herunder at præge og indføre 3. generations kognitiv adfærdsterapi.