Kognitiv Terapi Center Aarhus - Uddannelse, kurser og supervision
Websitet anvender cookies til analyseformål og tilpasset indhold.

Kognitiv Terapi Center Aarhus

Psykologer og Læger

Tværfagligt personale

KAT

Kognitiv
Adfærdsterapi

CFT

Compassionfokuseret terapi

ACT

Acceptance and Commitment

Øvrige kurser

Specialistkurser
og Workshops

Supervision

Supervisionsforløb og
personlig udvikling

Selektiv Mutisme - 1 dags kursus - fredag den 7. september 2018

Beskrivelse

Målgruppe :
Kurset henvender sig til psykologer og læger, som i deres daglige arbejde møder børn med selektiv mutisme.
Beskrivelse :
Selektiv mutisme er et, i Danmark, sjældent nævnt og ofte undervurderet angstkompleks.
I sin umiddelbare fremtrædelsesform er der tale om et barn, der kan tale i udvalgte livsarenaer, men er tavs i alle andre. Omgivelserne fejlopfatter ofte disse børn som værende generte eller blot stædige. Disse fremmedbestemmelser lægger sig i forlængelse af barnets diagnose og er med til at starte en ond cirkel, der er svær at bryde.
På kurset vil vi se på opståelses-sammenhænge, på angstformerne bag diagnosen, på omgivelsernes reaktioner og betydningen heraf, samt på prognoser for vellykket behandling, set i forhold til debutalder og intervallet fra debut til intervention. Vi kommer også ind på differentialdiagnostiske overvejelser.
Når man arbejder med selektiv mutisme, handler det om at fange en stemme, som er bange. Da der ikke er skrevet eller forsket meget i denne lidelse, har jeg udover tilegnelsen af de kendte amerikanske metoder og overordnede guidelines, selv udviklet et variabelt set af kliniske metoder til at hjælpe disse børn med at fange deres stemmer. Vi vil komme ind på såvel de klassiske amerikanske metoder såvel som dem jeg selv har udviklet og det er tanken at vi skal afprøve metoderne i praksis. Der vil være mulighed for at bringe eget case materiale frem.
Varighed :
1 dag - Fredag den 7. september 2018
fra kl. 9.00 til 16.00
Underviser :
Aino Holme, Cand. Psych. Aut. med egen praksis på Vesterbrogade i København. Har gennem de sidste 16 år beskæftiget sig med behandling af børn med multible diagnoser og problemer og med hovedvægten lagt på Selektiv mutisme.
Litteratur :
Som oplæg til dagen kan man evt. læse Majbritt Augustinus bog ”De tavse børn”. Man kan dog sagtens deltage uden at have læst bogen.
Pris og sted :
Pris: 1.800,00 kr. (+ moms) Prisen er inkl. forplejning.

Sted: Kognitiv Terapi Center Århus, Møllestien 52, 8000 Århus C
Tilmelding:
Sidste tilmeldingsfrist er 15.08.2018.

Tilmeldingen prioriteres kronologisk efter modtagelse.
Tilmeldingen er personlig og bindende. Ved afmelding opkræves 15% af kursusprisen i gebyr. Ved afbud efter tilmeldingsfristen hæftes for det fulde beløb.

Indhold

1 dag
07-09-2018
Selektiv mutisme
Status
Lukket for tilmelding

Videreuddannelser og kurser

Kognitiv Terapi Center Århus har en fast kursusportefølje til professionelle behandlere. Denne omfatter videreuddannelse primært til psykologer og læger, samt kortere og længerevarende kurser til såvel psykologer, læger, samt tværfagligt personale.

Vi udarbejder ligeledes kurser, der er specialtilrettelagt til intitutioner og behandlingsenheder.
Kontakt center@kognitiv.dk for tilbud på specielt udviklede kurser til Jeres institution.

Kognitiv adfærdsterapi (KAT) er en evidensbaseret og virkningsfuld til behandling af en række lidelser og problemer: Depression, angst, misbrug m.f..

Aktuelt anbefaler Sundhedsstyrelsen at KAT benyttes ved angstlidelser, depression og aggressionsforvaltning.

Compassion Fokuseret Terapi (CFT) er en del af 3. generationen indenfor kognitiv adfærdsterapi. 

Supervision

Supervisionens overordnede formål er at sikre en kvalificeret professionsudvikling og udøvelse. Supervisionen er oftest sagsrelateret og foregår over tid, med det formål at skabe specifik læring for supervisanten i forhold til dennes særlige professionsområde. Der vil oftest være et todelt fokus som omfatter både supervisanten og supervisantens patienter, klienter eller kunder.

Kognitiv Terapi Center Århus tilbyder både individuel- og gruppesupervision til psykologer, læger, behandlere, rådgivere, ledere mv., der ønsker at implementere den kognitive metode i deres praksis

Anmeldelser af vores kurser

Har du lyst til at læse anmeldelser af vores kurser, fra nogle af vores kursister, så klik her!