fbpx

Så er det endnu engang blevet tid til lidt nyt fra os. Efteråret byder som vanligt på en række nye kurser og uddannelser.

Til slut i nyhedsbrevet finder du et lille skriv om gamingbrillernes vej ind i psykiatrien.

Du kan finde vores fulde kursuskataloger på følgende hjemmesider:
 www.kognitiv.dk og www.compassiondanmark.dk
 
 
Nyt i kursuskatalogerne:
 
2-årig specialistuddannelse i Compassionfokuseret Terapi (CFT) på voksenområdet
Vi afholder på ny vores specialistuddannelse i Compassionfokuseret Terapi på voksenområdet.

I compassionprocessen styrkes vores evne til at være sensitive over for lidelse hos selv og andre, ligesom færdigheder og engagement i omsorg trænes. I CFT er der derfor fokus på at forstå og imødekomme menneskelige skamreaktioner og selvkritik. På denne uddannelse introduceres du til grundmodellerne i CFT, psykoedukation og træningsmetoder, samt behandling af forskellige lidelser ud fra et CFT-perspektiv.

Specialistuddannelsen begynder d. 27. marts 2023 og strækker sig over 7 moduler (90 timers teori) samt 60 timers supervision i gruppe. Uddybende info og tilmelding kan findes via følgende link: https://compassiondanmark.dk/2-aarige-CFT-voksenomraadet-marts23
 
2-årig specialistuddannelse i Compassionfokuseret Terapi (CFT) på B&U-området
Vil du være med til at sætte dit præg på CFT´s anvendelse på B&U området, hvor familie- og netværksinddragelse står højt, så er denne uddannelse noget for dig.

Her introduceres du til definitionen af compassion i CFT, de forskellige grundmodeller, psykoedukation og træningsmetoder. Underviserne er blandt andre Christina Schlander, Dr. Mary Wellford (UK), der arbejder i daginstitutioner og skoler, og Dr. Carmen Chan (Oxford), der arbejder med børn og unge, der har udviklingstraumer.

Specialistuddannelsen begynder d. 20. februar 2023 og strækker sig 7 moduler (90 timers teori) samt 60 timers supervision i gruppe. Yderligere info om indhold og tilmelding kan findes via følgende link: https://compassiondanmark.dk/2-aarige-CFT-b%C3%B8rnogungeomr%C3%A5det-februar23
Voksnes tilknytningsmønstre og deres betydning i psykoterapi ved psykolog Sarah Daniel

Viden om tilknytningsmønstre og tilknytningsadfærd er helt centralt for dig, der arbejder med CFT. På workshoppen præsenterer Sarah Daniel viden, der kan være relevant for alle der arbejder psykoterapeutisk med voksne. Utrygge tilknytningsmønstre kan give forskellige karakteristiske udfordringer i psykoterapien, som kan være vanskelige at forstå. På denne workshop bliver du klogere på at spotte, forstå og tage hensyn til disse.

Workshoppen afholdes i marts 2023 og strækker sig over 2 dage. Du kan læse mere om både indhold og tilmelding via følgende link:https://compassiondanmark.dk/Voksnes-tilknytningsm%C3%B8nstre-marts-2023
 
Compassionfokuseret Terapi (CFT) 5 dage til tværfaglige
Så er det næste kursus i CFT til tværfaglige planlagt. Dette 5-dages kursus starter op i september 2023 og henvender sig til tværfagligt personale med klientkontakt og behandlingsarbejde.

På dette kursus vil du blive introduceret til essensen i compassionfokuseret terapi. Essensen i compassionfokuseret terapi er en kærlig grundholdning, der indebærer en stærk bevidsthed om egne og andre levende væseners psykiske smerte kombineret med et ønske om at gøre, hvad man kan for at mindske den. Hertil introduceres grundmodellerne inden for CFT samt de grundlæggende øvelser i terapien.

Du kan læse mere om tilmelding og indhold via følgende link: https://compassiondanmark.dk/CFT-5-dage-tv%C3%A6rfaglig-efter%C3%A5r23
 
Introduktion til Compassionfokuseret Terapi (CFT) 30 timer til psykologer og læger
Da det 30 timers introduktionskursus til CFT, der afholdes i november 2022, er fyldt, er det næste planlagt og åben for tilmelding. Introduktionskurset afholdes i april 2023. Dette kursus er målrettet psykologer og læger, der har terapeutisk erfaring, klientkontakt og behandlingsarbejde.

Kurset indeholder en gennemgang af CFT-modellerne samt en introduktion til de grundlæggende øvelser, åndedræt og trygt sted. Det er med andre ord en introduktion til essensen af compassionfokuseret terapi og foregår oplevelsesorienteret.

Du kan læse mere om indhold og tilmelding via følgende link: https://compassiondanmark.dk/CFT-30-timer-psyk-l%C3%A6ge-for%C3%A5r23
 
2-årige specialistuddannelse i kognitiv adfærdsterapi på børn- og ungeområdet
2-årige specialistuddannelse i kognitiv adfærdsterapi (KAT) på B&U området, målrettet til psykologer og læger. Opstart april 2023.

Som en del af specialiseringsmodulet udbyder vi 2-årige uddannelse i kognitiv adfærdsterapi på B&U området. Uddannelsen er gennemført hos os siden 2003 og er løbende revideret i takt med ny evidens. På uddannelsen introduceres du primært til 2. generations kognitiv adfærdsterapi dog med tilføjelser af både ACT (Acceptance and Commitment Therapy) og CFT (Compassion Focused Therapy). Modulerne er opbygget således du får en grundig indføring i forskellige lidelser så som depression, angst, autismeforstyrrelser, personlighedsforstyrrelser & spiseforstyrrelser.

Supervisionen (i alt 60 timer) påbegyndes på modul 2 og fortsætter efter endt teoretisk del, hvilket sikrer implementeringen bedst muligt. Se mere her:https://www.kognitiv.dk/2-aarige-KAT-BU-2023-24
 

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.