fbpx

Kognitiv Remediering. Af Line Kirstine Hauptmann:

Kognitive vanskeligheder har stor indflydelse på den enkeltes evne til at fungere i hverdagen. Derfor er det vigtigt at sætte ind og behandle kognitive vanskeligheder, uanset om de er en følge af stress, psykisk sygdom, neurologiske tilstande eller andre tilstande, der påvirker hjernen.

Det kognitive funktionsniveau har væsentlig betydning for den enkeltes evne til at følge en uddannelse, passe et arbejde, regulere følelser og indgå i og fastholde sociale relationer. Derfor er det også vigtigt at sætte ind og behandle kognitive vanskeligheder, uanset om de er en følge af stress, psykisk sygdom, neurologiske tilstande eller andre tilstande, der påvirker hjernen.

KOGNITIV REMEDIERING er en psykologisk behandlingsform, der støtter og udvikler de kognitive kompetencer og dermed også personens emotionelle og sociale funktionsniveau. Den rette psykologiske intervention kan øge det kognitive funktionsniveau og livskvaliteten, styrke selvværdet og generelt give en bedre forståelse af egne vanskeligheder.

KOGNITIV REMEDIERING er en terapeutisk intervention, der spænder fra træning af basale kognitive funktioner til udvikling af bedre problemløsningsevner og metakognition.

På Center for Compassionfokuseret Terapi tilbyder vi uddannelse til tværfagligt personale i kognitiv remediering. I marts afholder Louise Meldgaard Bruun og Line Kirstine Hauptmann et 2 dages kursus for dig, der gerne vil lære mere om kognitiv remediering. Kurset er tilrettelagt så du får metoder du kan overføre og bruge i din praktiske hverdag. Kurset henvender sig til faggrupper, der arbejder med personer, der er udfordret af kognitive vanskeligheder. Du kan bruge KOGNITIV REMEDIERING som en overbygning og et supplement til den terapeutiske metode og det pædagogiske arbejde du ellers laver.

Du kan læse mere om kurset og indholdet her:

https://compassiondanmark.dk/KOGNITIV-REMEDIERING-marts-2022

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.