
Psykologer og Læger
Tværfagligt personale
KAT
Kognitiv
Adfærdsterapi
CFT
Compassionfokuseret terapi
ACT
Acceptance and Commitment
Øvrige kurser
Specialistkurser
og Workshops
Supervision
Supervisionsforløb og
personlig udvikling
Naturlige og komplicerede sorgreaktioner ved tab hos voksne. 2. dage: 30. nov. og 1. dec. 2020
Beskrivelse
Der optages max. 25% ikke-akademikerer (send forespørgsel til center@kognitiv.dk)
Formålet med dette kursus er, at du tilegner dig teoretisk og empirisk viden om naturlige og komplicerede sorgreaktioner ved tab hos voksne med henblik på identificering af komplicerede sorgreaktioner og efterfølgende intervention. Herunder differentiel diagnostik bl.a. i forhold til PTSD, andre stresstilstande og depression.
Læringsmål:
Du vil på kurset blive introduceret til nyere og ældre sorgteori, centrale empiriske fund i forhold til naturlige og komplicerede sorgreaktioner, anerkendte metoder til identificering af komplicerede sorgreaktioner og veldokumenterede interventionsformer i forhold til komplicerede sorgreaktioner.
Herved får du kendskab til og får afprøvet færdigheder i:
-at kunne identificere og skelne mellem naturlige og komplicerede sorgreaktioner hos voksne
-at kunne adskille komplicerede sorgreaktioner ift. andre relevante diagnoser/tilstande
-at kunne udvælge og anvende screeninginstrumenter til at identificere forskellige typer af komplicerede sorgreaktioner med henblik på diagnosticering og intervention
-at tilrettelægge relevante metoder til behandling af komplicerede sorgreaktioner blandt andet ved udformning af dit eget bud på en skitse for en behandlingsprotokol for kompliceret sorg
Du får kompetence i at:
forholde dig kritisk til forskellige teoretiske og praktiske perspektiver på sorg.
-Naturlig og kompliceret sorg
-Tosporsmodellen for coping med tab
-Screening for kompliceret sorg
-Vedvarende Sorgforstyrrelse/Prolonged Grief Disorder
-Differential diagnoser - Vedvarende Sorgforstyrrelse ift. PTSD, andre stress tilstande, depression
-Psykologisk behandling af kompliceret sorg
Kapitlerne sendes 3 uger før opstart.
Specialistuddannelserne i arbejds- og organisationspsykologi, gerontopsykologi, klinisk børneneuropsykologi, klinisk børnepsykologi, klinisk neuropsykologi, psykopatologi, psykoterapi, psykotraumatologi, pædagogisk psykologi og sundhedspsykologi: 3.4., 12 timer.
1. Stroebe, M.S. & Schut, H. (2001). Models of coping with bereavement: A review. In: Stroebe MS, Hansson RO, editors. Handbook of bereavement research: Consequences, coping, and care. p. 375-403. Washington: American Psychological Association.
Kapitlet omhandler en redegørelse for og diskussion af en teoretisk tosporsmodel for coping med interpersonelle tab. Rationalet bag Topsorsmodellen samt hvordan den bridrager til den eksisterende litteratur på feltet diskuteres.
2. Shear, K., Frank, E., Houck, P.R. & Reynolds, C.F. (2005). Treatment of complicated grief. A randomized controlled trial. JAMA, 293, 2601-08
Artiklen omhandler et randomiseret, kontrolleret studie, der sammenligner effekten af interpersonel terapi med effekten af et interventionsprogram særligt udviklet til behandling af kompliceret sorg hos efterladte med komplicerede sorgreaktioner. Tosporsmodellen der er beskrevet i den første artikel indgår både som referenceramme og terapeutisk værktøj i dette program.
3. Wittouck, C., Van Autreve, S., De Jaegere, E., Portzky, G., & van Heeringen, K. (2011). The prevention and treatment of complicated grief: A meta-analysis. Clin Psychol Rev. 31(1):69-78.
Denne artikel opsummerer relevante effektstudier af psykologisk forebyggelse og behandling af kompliceret sorg.
4. Eventuel supplerende læsning: Guldin, M. (2014). Tab og sorg. En grundbog for professionelle. Kbh.: Hans Reitzels.
5. Lundorff et al..(2017)
Max. 16 deltagere.
Tilmelding prioriteres kronologisk efter modtagelse.
Tilmeldingen er personlig og bindende.
Henvendelse: center@kognitiv.dk
Indhold
Videreuddannelser, kurser og supervision
Kognitiv Terapi Center Århus har en lang række af uddannelser og kurser til professionelle behandlere. Denne omfatter videreuddannelse primært til psykologer og læger, samt kortere og længerevarende kurser til såvel psykologer, læger, samt tværprofessionelt personale.
Vi udarbejder ligeledes kurser og uddannelser, der er specialtilrettelagt til intitutioner og behandlingsenheder. Vi hjælper med at sikre implementeringen, således denne kan anvendes direkte i praksis.
Kontakt center@kognitiv.dk for tilbud på specielt udviklede kurser til Jeres institution.
Kognitiv adfærdsterapi (KAT) er evidensbaseret og virkningsfuld til behandling af en række lidelser og problemer.
Vi har desuden velbesøgte uddannelser i compassionfokuseret terapi (CFT) og Acceptance and Commitment Therapy (ACT).
Supervision
Supervisionens overordnede formål er at sikre en kvalificeret professionsudvikling og udøvelse. Supervisionen er oftest sagsrelateret og foregår over tid, med det formål at skabe specifik læring for supervisanten i forhold til dennes specifikke professionsområde. Der vil oftest være et todelt fokus som omfatter både supervisanten og supervisantens patienter, klienter eller borgere.
Kognitiv Terapi Center Århus tilbyder både individuel- og gruppesupervision til psykologer, læger, behandlere, rådgivere, ledere mv., der ønsker at implementere enten KAT, CFT eller ACT som metode i deres praksis
Anmeldelser af vores kurser
Har du lyst til at læse anmeldelser af vores kurser, fra nogle af vores kursister, så klik her!
