fbpx

MINDFULNESS BASERET KOGNITIV TERAPI af Monica Trærup

I mindfulness baseret kognitiv terapi (MBKT) træner vi at foretage et vigtigt skift i, hvordan vi forholder os til de tanker, følelser og kropsfornemmelser, der bidrager til tilbagefald ved depression, stress eller angst. I forlængelse heraf er der i forløbet fokus på, hvad vi kan gøre i situationen for bedst muligt at tage vare på os selv og øge psykisk trivsel.

På tværs af mange psykiske lidelser og problemstillinger går flere af samme processer igen, som gør mennesker sårbar overfor psykiske lidelse. I det 8-ugers MBKT-program træner vi helt konkrete færdigheder, der kan imødegå disse uhensigtsmæssige psykiske processer. Vi træner:

  • At blive bevidst opmærksom på tanker, følelser, kropsfornemmelser og handleimpulser.
  • Decentrering – at kunne adskille sig fra tanker, følelser, kropsfornemmelser og handleimpulser (fremfor at smelte sammen med disse og blive styret heraf).
  • At kunne tolerere og give plads til ubehagelige følelser og kropslige symptomer (fremfor at ty til strategier, der på den lange bane gør sårbar for lidelse)
  • Nærvær i nuet og bevidst om, hvad der sker lige her, lige nu. Oplevelse af frihed og vitalitet, der kommer af at være opmærksom på det, der er i nuet (uden at dømme og vurdere).
  • Gøre det, der er hensigtsmæssigt for at tage vare på sig selv og tage skridt mod øget psykisk trivsel.

Du kan læse mere om MBKT-gruppeforløb ved psykolog Monica Trærup her: https://www.kognitiv.dk/MBKT-gruppebehandling

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.