fbpx

Nyheder august 2022

Så er vi tilbage, og huset begynder igen at være fyldt af både klienter, kursister og supervisanter. Vi vil denne måned gøre opmærksom på dels to workshops, og dels at vi har fået planlagt vores næste 2-årige specialistuddannelse i Compassionfokuseret Terapi på voksenområdet. Nederst finder du et kort indlæg: “Tror du på alt du læser…?”

Vores kursuskataloger kan du finde her:

Hvem kan sejle foruden vind? – Åndedrættet som fundament for vores krop og sind.

Helga Halkjær tilbyder undervisning i åndedrættets funktion og opbygning.

Åndedrættet spiller en helt afgørende rolle i vores liv, men mange af os ved ikke, hvordan vi trækker vejret godt. Dette hjælper Helga Halkjær os med at blive klogere på gennem praktiske øvelser, hvor du kan lære at trække vejret bedre samt at guide andre til samme formål.

Du kan læse mere om både indhold og tilmelding via følgende link: https://compassiondanmark.dk/hvem-kan-sejle-foruden-vind-efter%C3%A5r2022

Compassion focused therapy and young people who have experienced early adversity and trauma. Dr. Carmen chan, oxford

Dr. Carmen Chan, der er psykolog i Oxford, står for denne spændende, interaktive workshop, hvor der endnu er ledige pladser. Denne to-dages workshop er en introduktion til hovedkomponenterne i Compassionfokuseret Terapi med fokus på at anvende dette i behandlingen af tidlig modgang og traumer.

Workshoppen har opstart i december 2022 og strækker sig over to dage. Læs mere her: Kurser & Uddannelser – Compassion Danmark  

Tror du på alt du læser…?

Medier har undergået store forandringer de senere år, særligt på baggrund af den teknologiske udvikling, der har ændret medielandskabet (se fx Mediernes Udvikling i Danmark, 2017; Knudsen et al., 2019). Særligt karakteristisk er, at distributionen af nyheder i stigende grad er blevet afhængig af algoritmerne på de sociale medieplatforme (Martens et al., 2018). Dette har medført en ny journalistisk disciplin optaget af at sikre, at artiklerne vinkles med henblik på at blive opfanget af de trafikgenerende algoritmer (Mediernes Udvikling i Danmark, 2017). Algoritmerne er konstrueret således, at der generelt udvælges og præsenteres data, der vil maksimere interaktion og opmærksomhed (Mair et al., 2019). Det er fundet, at konflikt, sensationer og stærke negative følelser, såsom vrede og afsky, har størst potentiale til dette (Knudsen et al., 2019; Vousoughi et al., 2018), hvilket skyldes basale menneskelige reaktionsmønstre (jf. ‘Trussels- og selvbeskyttelsessystemet’) som teknologien blot kapitaliserer på. I overensstemmelse med dette er der fundet en tendens til, at sociale medier forstærker en konfliktvinkel (Mediernes Udvikling i Danmark, 2017)

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.